HOORN - Afgelopen winter zijn een aantal speeltoestellen in stadsspeeltuin De Speelhoorn vervangen. Ook is de rest van de speeltuin opgeknapt.

Nieuwe toestellen en terrein opgeknapt
De speeltuin is er al zo’n 18 jaar en na intensief gebruik waren sommige toestellen aan vervanging toe. Het kenmerkende speelschip is er niet meer, daarvoor in de plaats zijn zand en water speeltoestellen geplaatst. Met het water uit de pomp kunnen de kinderen met het zand spelen. Er is ook een nieuw evenwichtsparcours gemaakt. Naast de nieuwe toestellen is de rest van de speeltuin ook opgeknapt. Er is nieuwe drainage aangebracht, nieuw kunstgras bij de vuurtoren, de bestrating is vernieuwd en het terrein is beter toegankelijk gemaakt voor rolstoelen. Wethouder Theo van Eijk verrichtte samen met kinderen de feestelijke heropening.

Bezoekersinformatie
Stadsspeeltuin De Speelhoorn is te vinden aan Holenweg 14, dat is achter zwembad De Waterhoorn. De speeltuin is dagelijks geopend. Maandag van 14.00 tot 17.00 uur. En dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Een dagkaart kost 1 euro. Een tienrittenkaart kost 8 euro en een seizoenskaart voor een gezin kost 20 euro. Volwassenen hebben gratis toegang tot de speeltuin wanneer zij één of meer kinderen begeleiden.