HOORN - Mantelzorgers zijn van harte uitgenodigd voor het mantelzorgevenement Welverdiend op 22 november 2018 in partycentrum Verbiest. Speciale gast is Hugo Borst. Gemeente en Omring organiseren dit evenement voor mensen die mantelzorg verlenen aan inwoners van de gemeente Hoorn.


Belangrijk in onze samenleving
Wethouder Kholoud Al Mobayed: ‘We zijn er trots op dat we voor het derde jaar een leuk en gezellig samenzijn organiseren voor onze mantelzorgers en het wordt erg gewaardeerd. Tijdens het mantelzorgevenement staat de mantelzorger centraal. En dat is nodig, want in het dagelijks leven zetten zij vaak degene voor wie zij zorgen centraal. Mantelzorgers zijn heel belangrijk in onze samenleving. Ze zorgen ervoor dat hun familielid, vriend of buur langer thuis kan blijven wonen.’

Lezing Hugo Borst
Hugo Borst is de speciale gast op het mantelzorgevenement Welverdiend. Hij is een bekend (voetbal)journalist en mantelzorger. Hugo Borst heeft twee boeken geschreven over zijn moeder die leed aan dementie. Ook kreeg hij veel bekendheid met zijn zorgmanifest ‘scherp op ouderenzorg’ om de zorg in verpleeghuizen te verbeteren. Hij geeft een lezing en daarna is er een gezellig samenzijn met een etentje. Tijdens het eten is er veel ruimte om met Hugo in gesprek te gaan en met elkaar.

Aanmelden
Verleent u mantelzorg aan een inwoner van Hoorn en wilt u ook naar het mantelzorgevenement komen? U bent van harte uitgenodigd. U mag een introducé meenemen. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar welverdiend@omring.nl en uw naam, uw telefoonnummer, de naam van uw introducé, en eventuele dieetwensen door te geven. Er is een maximum aantal plekken beschikbaar.

Ondersteuning mantelzorger
Een mantelzorger begeleidt of verzorgt de ander intensief. Mantelzorg is bijvoorbeeld hulp bij dagelijkse activiteiten zoals het huishouden en persoonlijke verzorging. Mantelzorgers kunnen bij verschillende organisaties terecht voor ondersteuning om te voorkomen dat ze overbelast raken. Denk aan hulp en advies bij de verzorging, het organiseren van zorg, tijdelijk overdragen van zorg en voor zichzelf zorgen. Zie voor meer informatie de pagina Mantelzorg.