HOORN - Goed nieuws: Sinterklaas komt zaterdag 13 november samen met zijn Pieten aan in Hoorn. Voor de veiligheid is de intocht iets aangepast. Het programma in de haven bij aankomst is korter dan normaal en er is geen programma op de Roode Steen. Wel lopen Sinterklaas en de Pieten zoals gebruikelijk in een optocht door de binnenstad van Hoorn.

Zo veilig mogelijk

Kinderen kijken al het hele jaar uit naar dit feest, dus het is fijn dat het door kan gaan. Omdat de Sinterklaasintocht een jeugdevenement is voor kinderen tot 18 jaar is het coronatoegangsbewijs niet verplicht. Ook voor begeleiders van kinderen is het niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien. Om het zo veilig mogelijk te houden, vragen wij bezoekers om het aantal begeleiders te beperken. Kom ook niet te vroeg naar de haven, houd zoveel mogelijk afstand en pak als het kan de fiets in plaats van de auto.

Programma

11.45 uur aankomst stoomboot aan de Doelenkade.
12.00 uur aanvang optocht door de stad.
14.00 uur einde optocht.

Verkleedwedstrijd

De verkleedwedstrijd voor kinderen gaat door. Het kind dat het mooist verkleed is wint een mooie prijs. De uitreiking van de prijs is dit jaar aan huis.