HOORN - Op de Plantjesmarkt van 15 april bij Wijkcentrum de Cogge is het college van Hoorn aanwezig. Inwoners die langskomen, kunnen goedkoop planten scoren en met de wethouders of burgemeester in gesprek. De markt is van 10.30 uur tot 13.00 uur en wordt georganiseerd door de buurtgroep 'Risdam-Noord Groen’ en tuinvereniging Groei en Bloei Hoorn.

Medewerkers van de gemeente geven op de markt advies over het adopteren van gemeentegrond. Ook geven ze advies over de aanleg van geveltuinen en worden er zaden weggegeven.

Tegel eruit, plant erin

Wie zelf actief bezig is met vergroenen van een tuin, kan meedoen met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’. Hoornse inwoners kunnen maximaal drie 30x30 tegels inleveren op de markt. In ruil krijgen zij dan maximaal drie tuinplanten. Voor deze actie geldt op is op. De actie is onderdeel van het NK-tegelwippen. Hiermee helpt de gemeente bij het vergroenen van tuinen.

Gratis workshop 13 april

Voorafgaand aan de plantjesmarkt is er op donderdag 13 april een gratis workshop ‘vermeerderen van tuinplanten.’ De avond in Buurtcentrum de Huesmolen start om 20.00 uur. Met het vermeerderen van tuinplanten kunnen inwoners op een goedkope en leuke manier meer planten aanbrengen in hun tuin. Opgeven is verplicht, zodat er voldoende stekbakken zijn om mee naar huis te nemen. Opgeven kan via groeibloeihoorn.voorzitter@gmail.com.

Over de Plantjesmarkt

Het is voor de derde keer dat de Plantjesmarkt wordt georganiseerd. Leden van Groei en Bloei verkopen er hun eigen kweekproducten voor een kleine prijs. Inwoners die zelf tuin- en kamerplanten over hebben, kunnen deze inleveren bij de stand van Risdam-Noord Groen. Ook tuingereedschap dat u over heeft, kunt u daar kwijt. Voor kinderen zijn er groene activiteiten. Bij slecht weer wordt de markt verplaatst naar binnen in Wijkcentrum De Cogge. Er kan alleen contant betaald worden. Meer informatie over de markt staat op www.risdamgroen.nl.