HOORN - Binnenlands Bestuur heeft de genomineerden bekendgemaakt voor de verkiezing Beste Bestuurder van het jaar 2020. Dit jaar is in de categorie Beste Bestuurder onder de 40 jaar, een Hoornse bestuurder genomineerd, wethouder Samir Bashara. Hij komt als genomineerde uit de bus na een selectie die is gemaakt door ongeveer 1400 lokale en regionale bestuurders, politici en griffiers. Zij beoordelen en selecteren gemotiveerd, op basis van vragenlijsten de beste bestuurders van dat jaar. Op 4 februari 2021 zal duidelijk worden wie de beste bestuurder van 2020 is in een aantal categorieën. Het thema is dit jaar ‘Digitale democratie’.

Selectie en onderzoek
Al sinds 2009 organiseert Binnenlands Bestuur de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Zo’n 1.400 lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten aan het einde van het jaar de selectie. Zij beantwoordden vragen als: Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom? In de tweede ronde bepaalt het publiek wie van de genomineerden de beste bestuurder is.

Stemmen kan tot en met 31 januari 2021 via www.bestebestuurder.nl

Communicatief en deskundig
Volgens andere bestuurders die de nominatie voor Bashara hebben aangemerkt, is hij communicatief sterk en deskundig. Hij heeft op zijn stemmers veel indruk gemaakt met handelen rondom het complexe dossier Poort van Hoorn en het resultaat dat hij daarmee heeft behaald. ‘Met deskundigheid en gevoel loodst hij zijn raad door moeilijke dossiers’, zo stelt een van de betrokken selecteurs. De wethouder heeft in de huidige coalitie Duurzaamheid, Onderwijs en preventief jeugdbeleid, Verkeer, vervoer en parkeren, Kunst, cultuur, erfgoed en monumenten in zijn portefeuille. Samir Bashara, zelf actief op Twitter, schrijft daar in een post: ‘Ik ben hier oprecht stil van. Wauw...Wat een enorme eer!’

Meer informatie
Meer informatie over de verkiezing staat op www.bestebestuurder.nl