HOORN - Binnenlands Bestuur heeft bekendgemaakt dat Samir Bashara de winnaar is van de verkiezing Beste Jonge Bestuurder van het jaar 2020. In de categorie Beste Bestuurder onder de 40 jaar, kreeg de Hoornse bestuurder de meeste stemmen van het publiek. Hij kwam eerder als genomineerde uit de bus na een selectie door ongeveer 1400 lokale en regionale bestuurders, politici en griffiers. In de tweede ronde kon het publiek een stem op de genomineerden uitbrengen. Samir Bashara is verrast en vindt het een eer de titel te hebben gekregen: ‘Dit verrast mij nog meer dan de nominatie die ik kreeg. Het is een fantastische eer, die niet alleen mij, maar onze gehele organisatie toekomt’.

Communicatief en deskundig
De wethouder heeft in de huidige coalitie Duurzaamheid, Onderwijs en preventief jeugdbeleid, Verkeer, vervoer en parkeren, Kunst, cultuur, erfgoed en monumenten in zijn portefeuille. Volgens andere bestuurders die de nominatie voor Bashara hebben aangemerkt, is hij communicatief sterk en deskundig. Hij heeft op zijn stemmers veel indruk gemaakt met handelen rondom het complexe dossier Poort van Hoorn en het resultaat dat hij daarmee heeft behaald. ‘Met deskundigheid en gevoel loodst hij zijn raad door moeilijke dossiers’, zo stelt een van de betrokken selecteurs.

Selectie en onderzoek
Al sinds 2009 organiseert Binnenlands Bestuur de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Zo’n 1.400 lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten aan het einde van het jaar de selectie. Zij beantwoordden vragen als: Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom?

Meer informatie
Meer informatie over de verkiezing staat op www.bestebestuurder.nl