HOORN - Korfbalvereniging ADOS en volleybalverenigingen NIVO en Wham Wham hebben de handen in een geslagen. Een samenwerking die in coronatijd is ontstaan, heeft geleid tot drie nieuwe beachvolleybalvelden en een beachkorfbalveld. Zondag 11 juni verzorgde wethouder Dick Bennis de officiële opening van de beachvelden. Het zonnige weer maakte het feest compleet.

Ontstaan samenwerking
Volleybalvereniging NIVO zocht in coronatijd naar een oplossing om buiten te kunnen sporten. Zij vonden ruimte bij korfbalvereniging ADOS aan de Lingeweg in Hoorn. Deze samenwerking beviel zo goed, dat de verenigingen hier graag een vervolg aan wilde geven. Zo ontstond het plan voor vier beachvelden. Volleybalvereniging Wham Wham, medeorganisator van het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi op de Roode Steen, sloot zich aan bij het gezelschap.

BeacheninHoorn
In 2021 is de werkgroep in overleg met de gemeente Hoorn gestart met de voorbereidingen. Na goedkeuring van de plannen door de gemeenteraad is in 2022 gestart met de aanleg. 22 april 2023 zijn de werkzaamheden afgerond en medio mei zijn de velden in gebruik genomen. ‘Dit is hoe het hoort! De verenigingen hebben op een creatieve manier de samenwerking gezocht. Dankzij hun inspanningen en de goedkeuring van de raad hebben we in Hoorn drie nieuwe beachvolleybalvelden en een beachkorfbalveld. Zo maak je een verenigingscomplex weer toekomstbestendig en het is nog gezellig ook’. Aldus wethouder Dick Bennis

Feestelijke opening
Op zondag 11 juni was de feestelijke opening. Om 14:00 uur sloeg wethouder Dick Bennis de eerste bal over het net. Aansluitend vond er een beachvolleybaltoernooi plaats. We blikken terug op een geslaagde dag en hopen dat veel inwoners van de gemeente Hoorn zich aan zullen melden voor deze heerlijke buitensport!