HOORN - De gemeente Hoorn ontvangt dit jaar ruim 3 miljoen euro subsidie vanuit de Provinciale subsidieregeling BDU Kleine Infrastructuur. Dit bedrag is bedoeld voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en het fietsnetwerk.

Deze subsidie komt ten goede aan de volgende zes projecten:

  • het verbreden en verbeteren van het Kromme Elleboogpad (70.000 euro subsidie). De werkzaamheden aan dit fietspad zijn klaar.
  • het met klinkers bestraten van de Kamille (157.000 euro subsidie) en de Langetuin (247.000 euro subsidie) en het aanleggen van verkeersdrempels op deze wegen. Deze projecten zijn in uitvoering.
  • het met klinkers bestraten van de Venenlaan (en een klein deel van de Draafsingel) en het aanleggen van verkeersdrempels. De voorbereidingen hiervoor zijn gestart. Na het vervangen van het riool wordt de weg heringericht.
  • de Westerblokker, tussen de Kloosterhout en de spoorwegovergang van de stoomtram. Deze wordt ingericht als fietsstraat (886.000 euro subsidie). Dit project wordt nog uitgevoerd.
  • het aanleggen van dijkopgangen voor nieuwe fietsverbindingen van de Grote Waal naar de Westerdijk ter hoogte van het nieuwe stadsstrand (459.000 euro subsidie).

Blij met bedrag

Wethouder René Assendelft (Verkeer) is blij met de toegekende subsidie: “Met deze subsidie kunnen we de verkeersveiligheid van onze wegen en fietspaden in Hoorn verder verbeteren. In 2023 dienen we opnieuw een aanvraag, weer in afstemming met de andere wegbeheerders in Westfriesland.”