HOORN - Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft Rob van Doorn gevraagd om informateur te worden in Hoorn. Van Doorn gaat onderzoeken welke partijen het beste een stabiele coalitie kunnen gaan vormen.

Omdat de coalitiegesprekken in Hoorn zijn vastgelopen, gaf de gemeenteraad burgemeester Nieuwenburg op dinsdag 5 april de opdracht om een onafhankelijk informateur aan te stellen. Deze informateur zou met alle partijen in gesprek moeten gaan, om te onderzoeken welke partijen een stabiele coalitie kunnen gaan vormen.

Rob van Doorn

Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft Rob van Doorn gevraagd onafhankelijk informateur te worden. Van Doorn was tot april 2021 directeur van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Hij heeft veel ervaring met het voorbereiden en begeleiden van verschillende grote verander- en fusietrajecten, onder meer bij gemeenten en gemeenschappelijke regelingen. Van Doorn is ook in het bedrijfsleven actief geweest. De heer Van Doorn heeft in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties de vergoedingen aan raadsleden geëvalueerd en was tot voor kort coördinator van de Unit Stikstof en Natura 2000 in opdracht van de twaalf provincies. In het verleden was hij wethouder en raadslid in de gemeente Haarlem.

Vervolg

Rob van Doorn gaat direct aan de slag. De komende week gaat hij met alle partijen in gesprek om te onderzoeken welke partijen een stabiele coalitie kunnen vormen. Dit wordt verwerkt in een rapport met conclusies en aanbevelingen. Streven is dat de raad uiterlijk in de week van 25 april in de openbaarheid over dit rapport in gesprek kan.