HOORN - Het Rijk kent 3,4 miljoen euro aan de gemeente Hoorn toe om vier woningbouwprojecten verder te brengen. Het gaat om de woningbouwprojecten: Holenkwartier, Dampten 4 - 6, Rozenbuurt en de Oude Hockeyvelden. Het geld is door de gemeente aangevraagd, maar is specifiek voor de ontwikkelaar of woningbouwcorporatie.

'Het toegekende geld is met name bedoeld voor sociale huurwoningen, starterswoningen en jongerenwoningen. Die woningen zijn hard nodig in Hoorn. Met deze € 3,4 miljoen kunnen we weer iets sneller verder met de woningbouwprojecten. Het idee van deze subsidie is dat woningbouwprojecten die dreigen stil te komen te liggen, door bijvoorbeeld stijgende bouwkosten tóch door kunnen gaan', vertelt wethouder wonen en stadontwikkeling, Marjon van der Ven.

Startbouwimpuls

Met het geld worden 369 woningen versneld gebouwd in 2024 en 2025. Het geld komt uit de subsidieregeling Startbouwimpuls van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Meer informatie over de Startbouwimpuls staat op www.volkshuisvestingnederland.nl/onderwerpen/startbouwimpuls

Hoorn groeit

Tot 2030 wil de gemeente 6.000 woningen bijbouwen. Hoorn wil meer stad worden. Daar horen genoeg woningen bij, maar ook goede voorzieningen om te wonen, werken en te genieten. Hiermee wil de gemeente jongeren en jongere huishoudens beter vasthouden of aantrekken.