HOORN - Vanaf donderdag 6 april is de reizende expositie over het verduurzamen van monumenten in Hoorn. De expositie is ontwikkeld door de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed en laat zien dat er meer kan dat u denkt. Monumenten verduurzamen vraagt om maatwerk en de expositie laat mogelijkheden zien in tekst, beeld en video. Om 16:00 verzorgt wethouder duurzaamheid Arthur Helling de officiële opening. U bent van harte welkom!


Arthur Helling: 'We zijn blij met de reizende expositie in Hoorn want er zijn meer dan 800 monumenten in onze stad. We willen graag
het historische aanzicht behouden. Maar ondertussen moeten we ook mee in de opgave naar een klimaatneutrale stad.

Dat is voor monumenteigenaren een uitdaging en vereist maatwerk. Daar helpt deze expositie en team Erfgoed bij.


Ziet verduurzamen, doet verduurzamen
De expositie toont hoe u stappen kunt zetten naar een duurzamer pand zonder verlies van het authentieke karakter. Denk aan mogelijkheden voor isoleren, ventileren, verwarmen en opwekken van energie. Het helpt monumenteigenaren de mogelijkheden voor hun specifieke monument verder te onderzoeken. Deze informatie is ook interessant voor eigenaren van historische panden die geen monumentale status hebben. Ook vertelt een eigenaar van een monumentaal woonhuis uit 1881 over haar duurzame verbouwing.

Locatie 
De expositie staat in het pand van Vereniging Oud Hoorn, Onder de Boompjes 22 in Hoorn. Na de opening kunt u de expositie bezoeken van zaterdag 8 april tot zaterdag 13 mei op dinsdagen en donderdagen tussen 10.00 en 16.00 uur en zaterdagen tussen 10.00 en 14.00 uur. De entree is gratis.


Team Erfgoed
Op zaterdag 8 april is ook team Erfgoed van de gemeente Hoorn tussen 10.00 en 14.00 uur aanwezig. En op donderdagen erna tussen 14.00 en 16.00 uur. Zij beantwoorden al uw vragen en geven advies.