HOORN -

Dinsdag 18 december heeft de gemeenteraad groen licht gegeven om met de uitvoering van het programmaplan Kansen voor de Kersenboogerd te starten. De raad wil graag aan de slag in de wijk en wil daarvoor ook genoeg geld uittrekken.

In het programmaplan is een aantal thema’s beschreven, waaronder Initiatieven, Veiligheid, overlast en handhaving, Herinrichting stationsgebied en Openbare ruimte. Nu het plan is goedgekeurd, worden de thema’s verder uitgewerkt in projecten.

Wethouder Kholoud Al Mobayed: ’We hebben in de begroting een startbudget aangevraagd. Hiermee kunnen we in 2019 in ieder geval starten met een aantal projecten. De grotere projecten worden eerst verder uitgewerkt. De concrete plannen leggen we vervolgens aan de raad voor en vragen haar daarbij om extra budget voor de uitvoering. Partners en bewoners worden uiteraard bij alle projecten zo veel mogelijk betrokken. Ons doel is dat iedereen fijn, veilig en gezond kan wonen, werken en leven in de Kersenboogerd.’

Wijklab Kersenboogerd
Vanaf 7 januari 2019 opent het Wijklab Kersenboogerd haar deuren. Wethouder Al Mobayed: ‘Ruim een jaar geleden zijn we voor het eerst in gesprek gegaan met de bewoners in de wijk. We hebben daarvoor onder andere bijeenkomsten georganiseerd en spreekuren in de bibliotheek gehouden. Hier zijn goede ideeën uit voortgekomen. We gaan met deze ideeën aan de slag en willen daarbij persoonlijk in gesprek blijven met de bewoners. Welke kansen zien zij nog meer voor de wijk, zijn er onderwerpen waar zij graag over mee denken of hebben zij zelf een talent wat ze in kunnen zetten voor de wijk?’ Het programmateam is vanaf 7 januari elke maandag tot en met donderdag van 12.00 tot16.00 uur in het Wijklab aanwezig om in gesprek te gaan. Het Wijklab is gevestigd aan het Aagje Dekenplein, in het pand waar voorheen de bloemenwinkel zat.

Blijf op de hoogte
Wilt u het laatste nieuws lezen over de Kansen voor de Kersenboogerd? Ga dan naar www.hoorn.nl/kersenboogerd. U kunt zich hier ook aanmelden voor de e-mailnieuwsbrief die meerdere keren per jaar verschijnt.