HOORN - Komend weekend wordt er volop gewerkt aan de Provincialeweg tussen de A7 en het Keern. Dit deel van de weg is hierdoor van vrijdagavond 10 september vanaf 20.00 uur t/m maandagochtend 13 september 05.00 uur volledig afgesloten. Het verkeer van en naar de A7 kan hierdoor niet via op- en afrit Hoorn Centrum (afrit 8) rijden, maar wordt met borden omgeleid via op- en afrit 7 (Avenhorn) en op- en afrit 9 (Hoorn-Noord). Ook de Westfriese Parkweg en Berkhouterweg zijn niet bereikbaar vanaf de Provincialeweg. Omleidingsroutes kunnen voor een langere reistijd zorgen.

Betere bereikbaarheid van Hoorn
Bouwconcern BAM vervangt de turborotonde op de Provincialeweg door een kruising met verkeerslichten. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Hoorn. Ook de rotonde direct aan de oostzijde van de A7 wordt vervangen door een kruising en er komen meer rijstroken. Komend weekend wordt de turborotonde al weggehaald. De herinrichting van de Provincialeweg leidt tot een betere doorstroming. Zo blijft Hoorn goed bereikbaar, ook als de stad groeit.

Vijf weekendafsluitingen
De komende vijf weekenden is de Provincialeweg tussen Keern en de A7 dicht voor verkeer. Doordeweeks is de Provincialeweg wel open. Vanaf 10 september tot 11 oktober zijn de Berkhouterweg en de Westfriese Parkweg niet bereikbaar vanaf de Provincialeweg. Het totale werk is naar verwachting eind november gereed, ruim voor de feestdagen.