HOORN - Zondag 7 juli vindt de tweede editie van het festival Wijkkijk plaats in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier. In de programmakrant leest u hier alles over. Alle bewoners van Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier ontvangen deze week de krant. Ook is de krant op meerdere plekken op te halen. De Wijkkijk is gratis te bezoeken. Iedereen is van harte welkom.


Tijdens de Wijkkijk staan de bewoners in de hoofdrol. Ze vertellen persoonlijke verhalen of verhalen over hun buurt met zang, dans, muziek, toneel, film, fotografie en beeldende kunst. Vele instellingen en organisaties openen hun deuren en bieden ruimte aan divers talent uit de wijk. Ook zijn er optredens bij mensen thuis en op straat. Verhalen delen, elkaar ontmoeten en elkaar (nog) beter leren kennen staan centraal.


Locaties ophalen programmakrant en nieuws
Ook mensen die niet in Hoorn-Noord of het Venenlaankwartier wonen zijn van harte welkom bij de Wijkkijk: de digitale versie van de programmakrant staat op www.hoorn.nl/wijkkijk. Ook kan men vanaf donderdag 27 juni op verschillende plekken in de stad een programmakrant ophalen (zolang de voorraad strekt). Dat kan in het stadhuis (Nieuwe Steen 1), wijkcentrum De Zaagtand (Sint Eloystraat 106), Praethuys ’t Slot (Van Beijerenstraat 89), Deen Vredehof (Vredehofstraat 26), Centrale bibliotheek (Wisselstraat 8), Abdulkadir Geylani Moskee (Vredehofstraat 7b), Lindendael (Koepoortsweg 35). Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Kijk op de Wijkkijk facebookpagina fb.me/wijkkijk.


Programma Wijkkijk 7 juli
Het programma is divers. Zo zijn er meerdere verhalen over winkeltjes die uit het straatbeeld verdwenen zijn. Er zijn films van het Buurtfilmfestival, er zijn vluchtverhalen van buurtgenoten die van ver komen en er is soulmuziek en fado in het Engelse park. De Gouden Eeuw is een thema, met optredens in de Schoutenstraat, JP Coenstraat en Bontekoestraat. In het Truydemanhof is er breakdance en Spoken Word. Er zijn verschillende activiteiten voor kinderen. Je kunt je laten rondleiden door gidsen in bijvoorbeeld de geschiedenis van de eerste sociale woningbouw in Hoorn: het Rooie Dorp in de Venenlaan. Op bijna veertig locaties in de wijk valt er veel te beleven. De optredens zijn van 12.00 tot 16.00 uur. In de programmakrant vindt u alle informatie over de optredens en activiteiten, de locaties en de tijden.


Engelse Park: opening en picknick

Om 11.30 uur is de opening van de Wijkkijk in het Engelse park. En vanaf 16.00 uur is er een picknick in het Engelse Park. Beiden opgeluisterd door muziek. Neem voor de picknick een kleedje en wat te eten en drinken mee Een mooie plek voor nog meer ontmoeting.