HOORN - In samenwerking met de horeca gaat de gemeente Hoorn komend weekend een proef doen met de inzet van polsbandjes na eenmalige vertoning van de coronapas. Op zaterdag 2 oktober kunnen horecabezoekers van 18:00 tot 23:00 uur bij een controlepunt op het Kerkplein na het scannen van de QR-code een polsbandje krijgen, waarmee zij alle horecagelegenheden aan het Kerkplein, de Roode Steen en de Dubbele Buurt kunnen bezoeken. Als de proef goed verloopt, gaat het controlepunt het weekend erop meerdere dagen open.

Sinds 25 september is een geldige QR-code in de CoronaCheck-app verplicht in onder meer de horeca en de cultuursector. Daarmee kunnen mensen aantonen dat ze zijn gevaccineerd, in de laatste zes maanden COVID-19 hebben gehad, of maximaal 24 uur geleden negatief zijn getest.

Om te voorkomen dat alle horecaondernemers iedereen apart bij de deur moeten controleren, gaat de gemeente Hoorn in samenwerking met de horeca dit weekend bij wijze van proef polsbandjes uitgeven als bezoekers een geldige QR-code kunnen laten zien. Met dat polsbandjes kunnen bezoekers dan de horecabedrijven aan het Kerkplein, de Roode Steen en de Dubbele Buurt bezoeken. Als de proef positief verloopt, gaat het controlepunt volgend weekend meerdere dagen open. Dan kijkt de gemeente ook of de proef uitgebreid kan worden naar andere straten.

Burgemeester Jan Nieuwenburg: ‘Onze horecaondernemers hebben het heel zwaar gehad in coronatijden, maar nu nog steeds. Hoewel we allemaal blij zijn dat de 1,5 meter regel losgelaten kan worden, zorgen de toegangscontroles toch voor extra druk bij de ondernemers. We hopen hen met dit controlepunt te ontlasten. Daarnaast is het voor bezoekers van de horeca ook fijn dat je de QR-code maar één keer kan laten zien.’