HOORN - De gemeente Hoorn wil meewerken aan een plan van supermarktketen Deen voor de locatie van het voormalig postkantoor bij winkelcentrum De Huesmolen. Deen heeft het plan om op deze plek een pand te bouwen met een aantal kleinere winkels met daarboven appartementen. Deen en de gemeente ondertekenden de afgelopen week een intentieovereenkomst om dit plan verder uit te werken.

De revitalisatie van winkelcentrum de Huesmolen loopt al enkele jaren. Een belangrijk onderdeel was de herinrichting van de openbare ruimte. De gracht werd gedempt en het openbare gebied werd opgeknapt, met nieuwe bestrating, verblijfsplekken en pleintjes. Daardoor is de verblijfskwaliteit sterk verbeterd. De volgende stap is een nieuwe invulling van de locatie van het voormalige postkantoor.

Wonen en winkels
Deen heeft een schetsplan gemaakt voor de locatie van het voormalige postkantoor. Dit schetsplan gaat uit van enkele kleinere winkels, met daarboven appartementen. Het college van B en W heeft besloten om hieraan mee te werken. Dat betekent dat Deen en de gemeente de komende maanden eerst gaan kijken of zij tot een goed en acceptabel bouwplan kunnen komen. Als dat lukt, worden er allerlei onderzoeken gedaan om de haalbaarheid van het plan te bepalen. Dit is ook het moment dat de initiatiefnemer en de gemeente in gesprek gaan met omwonenden en bedrijven in de buurt, om te horen hoe zij naar het plan kijken. Dit vindt naar verwachting nog voor deze zomer plaats. Vervolgens wordt het bouwplan definitief gemaakt, waarna de ruimtelijke procedure start. Voor het plan is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Hier neemt de gemeenteraad te zijner tijd een besluit over.

Belangrijke ontwikkeling
Fons Deen: ‘We zijn verheugd dat het project nu eindelijk op gang komt!’ Ook wethouder Arthur Helling is positief: ‘Het oude postkantoor heeft lang leeg gestaan en deze plek is nu al langere tijd als parkeerplaats in gebruik. Het is voor de levendigheid van het winkelcentrum echt heel belangrijk dat hier een ontwikkeling komt die bijdraagt bij aan de aantrekkelijkheid van deze plek om te wonen en te winkelen. Wij kijken ernaar uit om samen een goed plan uit te werken, dat ook goed past in de omgeving én De Huesmolen een positieve impuls geeft.’