HOORN - Heeft u een laag inkomen en hoge zorgkosten? Misschien is het GemeentePakket iets voor u. Dit is een collectieve zorgverzekering waar de gemeente aan meebetaalt. Aan het einde van het jaar maken de zorgverzekeraars de premies voor 2022 bekend. Dat kan een goed moment zijn om te bekijken of uw huidige zorgverzekering ook volgend jaar bij u past. Misschien is uw persoonlijke situatie veranderd en heeft u andere kosten voor zorg dan in het afgelopen jaar. Kijk bijvoorbeeld op de onafhankelijke website van Zorgwijzer en vergelijk zorgverzekeringen met elkaar. Als u wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar, dan heeft u hiervoor de tijd tot en met 31 december 2021.

Zorgverzekering van de gemeente

De gemeente vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen rondkomen. Om hiervoor te zorgen, bieden we inwoners hulp en ondersteuning aan, zoals de collectieve zorgverzekering bij Univé (het GemeentePakket). De gemeente betaalt hieraan mee. Binnen het GemeentePakket kunt u het pakket kiezen dat het beste bij u past. Deze pakketten zijn het voordeligst voor inwoners met hoge zorgkosten en een laag inkomen.

Voorwaarden voor deelname vanaf 1 januari
2022Er gelden een aantal voorwaarden om deel te kunnen nemen aan het GemeentePakket. Eén van deze voorwaarden is dat u een laag inkomen heeft. Hiervoor gelden inkomensgrenzen. Welke inkomensgrenzen vanaf 2022 gaan gelden, wordt begin december 2021 bekend. De gemeente volgt hierbij de bijstandsnormen die landelijk worden vastgesteld. Zodra de inkomensgrenzen voor 2022 bekend zijn, vindt u ze op de pagina Zorgverzekering van de gemeente. Hier vindt u ook alle voorwaarden.

Bent u in 2021 verzekerd voor zorgkosten via het GemeentePakket?
Alle inwoners die in 2021 aan het GemeentePakket deelnemen, ontvangen van de gemeente een brief met informatie over deze zorgverzekering in 2022. Over de hoogte van de totale premie in 2022 ontvangt u van Univé een bericht. Heeft u vragen over het GemeentePakket? Neem dan rechtstreeks contact op met de klantenservice van Univé via 072 52 77 595. U kunt ook zonder afspraak binnenlopen bij het kantoor van Univé, Breed 5 in Hoorn. Dit kan dagelijks tussen 9.00 en 17.30 uur.

Geldzorgen? Vraag om hulp
De gemeente biedt inwoners op verschillende manieren hulp en ondersteuning bij rondkomen. Bijvoorbeeld met bijzondere bijstand, individuele inkomenstoeslag en de collectieve zorgverzekering. Heeft u vragen over het voorkomen of oplossen van geldzorgen? Of wilt u weten hoe de gemeente u daarbij kan helpen? Op de pagina Rondkomen vindt u alle hulp en ondersteuning in een overzicht.