ZWAAG - Sportvereniging SV Westfriezen beschikt sinds dit weekend over een groter parkeerterrein. Daarmee komt een eind aan de parkeeroverlast in de omgeving Julianalaan. Het parkeerterrein biedt plaats aan 140 voertuigen.

De parkeerplaats voor auto’s en motoren is bereikbaar vanuit Oostergouw, naast de GGD-testlocatie. Een speciale kiss & ride-rotonde is ingericht voor bezoekers die mensen wil ophalen of afzetten. Fietsen en scooters kunnen terecht bij de stallingen aan de Wilhelminastraat.

Wethouder Kholoud al Mobayed is verheugd met het afronden van de werkzaamheden: “Het was bestuurlijk gezien een uitdaging. Daarom ben ik des te blijer dat we nu de werkzaamheden hebben afgerond nog voordat alle corona-restricties zijn opgeheven. Er is nu meer ruimte voor omwonenden en gebruikers om te parkeren, en de Rozenbuurt is beter toegankelijk.”

De aanleg van de parkeerplaats was in augustus bijna afgerond, toen de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord het werk liet stilleggen. De projectontwikkelaar VOF Rozenbuurt wilde een woonwijk aanleggen, maar had hiervoor geen ontheffing gevraagd in het kader van de Wet Natuurbescherming.