HOORN - Nog voor de Havenconcerten in de Karperkuil op 7 september is de Otto’s brug hersteld. Dit is de insteek van de gemeente Hoorn en de aannemer. De herstelwerkzaamheden gaan op dinsdag 20 augustus van start en duren naar verwachting tot vrijdag 6 september 2019. Bewoners en ondernemers in de omgeving zijn vandaag geïnformeerd over de werkzaamheden.

Op donderdag 25 juli 2019 besloot de gemeente Hoorn de Otto´s brug af te sluiten nadat was gebleken dat sinds de renovatie in het voorjaar een funderingspaal mist. De afgelopen weken hebben de aannemer en de gemeente met voorrang gewerkt aan een herstelplan. Het gaat om een complexe constructie waarvoor nu een permanente en veilige oplossing is uitgewerkt. Aan beide kanten komen voor de kademuren twee palen met een balk waarop de brug dan rust. De gekozen constructie is met vier extra palen, op de plek waar onder andere de funderingspaal miste, daardoor extra stevig. Na de werkzaamheden kunnen voetgangers en fietsers de brug weer veilig gebruiken en kan de brug weer draaien voor vaarverkeer.

Afsluitingen
Op het moment dat de brug wordt weggehaald en later weer teruggeplaatst met een hijskraan, is de Oude Doelenkade tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Dit zal ongeveer 4 uur in beslag nemen. Verkeersregelaars zullen het vervoeren van de brug begeleiden. Wanneer de palen bij de kademuren geplaatst worden, is de doorvaart tussen de Karperkuilhaven en de Binnenhaven tijdelijk afgesloten. Tijdens de werkzaamheden is beperkte doorvaart mogelijk in overleg met de directievoerder die is aangesteld als contactpersoon en toezichthouder ter plaatse. De omgeving en havenpassanten worden hierover geïnformeerd, ook staan de afsluitingen met borden aangegeven. De omleiding voor fietsers en voetgangers blijft van kracht totdat de werkzaamheden voltooid zijn.