HOORN - Vanwege funderingsproblemen is de Otto's brug in Hoorn per direct afgesloten. Vandaag bleek dat bij de brug één van de vier funderingspalen ontbreekt. Watersporters kunnen nog wel tussen de Karperkuil en Binnenhaven doorvaren. Wanneer deze voetgangersbrug weer open gaat, is nog niet bekend.


De kademuren rondom de Otto's brug zijn in de eerste maanden van 2019 gerenoveerd. Sinds het voorjaar was de brug weer in gebruik. Deze week kwam echter aan het licht dat één van de vier palen ontbreekt in de fundering. Daarop is besloten de brug vanwege de veiligheid per direct af te sluiten.

Gevolgen
Watersporters kunnen gewoon van de Karperkuil naar de Binnenhaven en andersom varen, de brug staat voor hen open.

De brug is afgesloten voor voetgangers en fietsers. Zij kunnen gebruikmaken van een omleiding over de ABC-terrein naar de binnenstad of het Baatland.

Vervolg
De gemeente Hoorn onderzoekt hoe de funderingspaal op korte termijn kan worden hersteld. En hoe de fout tijdens de restauratie heeft kunnen ontstaan.

Omgeving en betrokkenen in de haven zijn op donderdag 25 juli geïnformeerd over gevolgen en omleidingen. De gemeente Hoorn kijkt ook samen met partijen in de haven hoe de overlast zo veel mogelijk beperkt kan worden.