HOORN - Op zaterdag 10 september is het weer Open Monumentendag Hoorn. In Hoorn en Blokker kunt u van 11:00 tot 17:00 uur ruim 30 monumenten bezichtigen.


Ook worden er veel activiteiten georganiseerd, zoals concerten en wandelingen. In en rond de Roode Steen 15 kunt u de archeologische opgravingen bekijken en vragen stellen.

Gevels in de binnenstad

Houdt u van wandelen? Doe dan mee aan de stadswandeling ‘Bouwen op vlucht’. U krijgt dan meer te weten over waarom sommige gevels in de Hoornse binnenstad zo schuin staan. Bent u benieuwd naar het splinternieuwe Heavens Hotel in de Grote Kerk op het Kerkplein? Dan krijgt u de mogelijkheid om de kamers te bekijken.

Muziek en fruitteelt in Blokker

In Blokker is de Hervormde Kerk open en is de tentoonstelling over de vrijwel verdwenen fruitteelt In Blokker en Zwaag te zien. In de Sint Michaelskerk wordt live bluegrass muziek gespeeld. Ook de historische Fruitkwekerij is open.

Nieuwe informatiepanelen op begraafplaats

Op de begraafplaats Keern 27 worden om 11:30 uur nieuwe informatiepanelen onthuld door wethouder Axel Boomgaars. Ook in het Sint-Jansgasthuis, beter bekend als de Boterhal, de St. Jozefschool, het Timmermansgildehuis, Statenlogement en in het Sint Pietershof is van alles te zien. Ook zijn er op een aantal locaties gidsen aanwezig die vertellen over het monument.

Programmaboekje gratis en digitaal verkrijgbaar

Ook dit jaar is er een gratis programmaboekje verkrijgbaar. Deze is op 10 september op te halen bij het informatiepunt voor Roode Steen 15. In het boekje staan alle open panden en aanvullende informatie. Vooraf is het boekje te krijgen in het stadhuis, de bibliotheek in de Wisselstraat, het Pakhuis Oud Hoorn en het Westfries Archief. Het boekje is ook te downloaden via www.omhoorn.nl. Op deze website vindt u ook meer informatie.