HOORN - Zaterdag 25 mei houdt Gemeente Hoorn een open dag op de begraafplaats Zuiderveld. Van 13 tot 15 uur is de begraafplaats voor publiek geopend. De open dag vindt plaats in het kader van Weekend van de Begraafplaats van 24, 25 en 26 mei.Nieuwe inrichting

Begraafplaats Zuiderveld aan de Zuiderdracht is in december 2014 geopend. In de afgelopen periode is de onder andere de ontvangstruimte verder ingericht. De ruimte heeft een warme, intiemere sfeer gekregen. Gastvrouwen Esther Kaag en Petra Broers zijn de middag aanwezig om de nieuwe inrichting te tonen. De gastvrouwen geven ook informatie over de dagelijkse gang van zaken, administratie en procedures. Met gastvrouw en beheerder Petra Broers kunnen bezoekers de begraafplaats op.

Een plek vol en voor verhalen
‘Een plek vol verhalen’ is dit jaar het thema van het Weekend van de Begraafplaats. Een begraafplaats is een plek met unieke verhalen. Verhalen over de begraafplaats zelf, maar vooral over de mensen die er begraven zijn. Vanwege haar jonge bestaan is begraafplaats Zuiderveld vooral een plek voor verhalen. Op Zuiderveld kan elk verhaal op een eigen manier worden verteld. Er is veel ruimte voor maatwerk en individuele invulling.

Andere begraafplaatsen
Gemeente Hoorn beheert naast Zuiderveld nog drie algemene begraafplaatsen; Berkhouterweg. Keern en Zwaag. Op begraafplaats Keern worden geen nieuwe graven meer uitgegeven. Ook zijn er in Hoorn vier bijzondere begraafplaatsen die worden beheerd door kerken.