HOORN - De voorbereidingen zijn begonnen! Van zaterdag 12 tot en met maandag 21 augustus is er kermis in de binnenstad. Daarom zijn vanaf maandag 7 augustus een aantal parkeerterreinen, straten en wegen afgesloten om ruimte te maken voor de exploitanten en kermisattracties. Voor, tijdens en na de kermis gelden er maatregelen om het verkeer zo goed mogelijk in en naar de stad te laten rijden.


Voor en tijdens de kermis zijn er diverse verkeersmaatregelen in en rond de binnenstad. Er gelden van 7 tot en met 23 augustus diverse verkeersmaatregelen om het verkeer zo goed mogelijk in en naar de stad te laten rijden.

Parkeergelegenheden

 • Het parkeerterrein Pelmolenpad is vanaf maandagochtend 7 augustus afgesloten om ruimte te maken voor de woonwagens van de kermisexploitanten.
 • Op het parkeerterrein Noorderveemarkt kan (betaald) geparkeerd worden. Behalve op zondag 20 augustus en maandag 21 augustus,
 • Het parkeerterrein Vale Hen is van 7 tot en met 23 augustus afgesloten.
 • Het parkeerterrein Nieuwe Wal blijft beschikbaar voor (gratis) parkeren.

Extra parkeergelegenheden

 • Vanaf zaterdag 12 augustus tot en met maandag 21 augustus kunt u parkeren op de Westerdijk tussen de Lambert Meliszweg en de Hulk.
 • U kunt gratis parkeren op de Prismalocatie aan de Melkweg.

Fietsenstallingen

 • Er worden fietsenstallingen met gratis beheer ingericht op de Gedempte Turfhaven en de Veemarkt.

Afgesloten straten en wegen

 • Van 9 tot en met 23 augustus geheel of gedeeltelijk afgesloten: Dal, Gedempte Turfhaven, Gouw, Kerkplein, Kerkstraat, Nieuwland-Oost, Nieuwstraat, gedeelte Breed, Spoorstraat.
 • De Roode Steen is tijdens de kermis vanaf 12.00 uur afgesloten voor het verkeer.
 • Breed en Achterom zijn van 9 tot en met 23 augustus afgesloten voor grote voertuigen.
 • De rijstrook van de Hoge Vest, aan de zijde van het parkeerterrein Vale Hen wordt als dat nodig is op 8, 9, 10 en 11 augustus gedeeltelijk afgesloten voor het lossen van de pakwagens. Het verkeer wordt in dat geval geregeld door verkeersregelaars.

Vuurwerkavond: vrijdag 18 augustus

Op de vuurwerkavond op vrijdag 18 augustus zijn de Hoge Vest, de Westerdijk (ter hoogte van de Hulk en in de binnenstad), de Wijdesteeg en het Achterom van 20.00 tot circa 23.00 uur afgesloten voor het verkeer.

Lappendag: maandag 21 augustus

 • Op maandag 21 augustus zijn de Veemarkt westzijde, de Noorderveemarkt (inclusief het parkeerterrein), de Wijdesteeg en de Achterstraat afgesloten voor het verkeer.
 • Ook is de Westerdijk ter hoogte van het Breed tussen 12.00 en 14.30 uur afgesloten voor voertuigen, uitgezonderd aanwonenden en bestemmingsverkeer.

Binnenstadsbewoners kunnen op Lappendag de afgesloten gebieden inrijden. Ook eigenaren van boten krijgen toegang. De enige uitzondering is de Westerdijk: de Westerdijk richting haven is vanaf het Breed tussen 14.30 en 19.00 uur voor alle verkeer afgesloten.

Foutparkeerders

Tijdens de kermis is het verboden om te parkeren op het kermisterrein. Tijdens de Lappendag is het verboden om op het marktterrein (Noorderveemarkt) te parkeren. Parkeerders die hun auto op een plek neerzetten waar dat (tijdelijk) verboden is, lopen het risico dat hun auto wordt weggesleept. De kosten hiervoor zijn aanzienlijk en komen voor rekening van de overtreder.