HOORN - Vanaf dit weekend kunnen bezoekers van horeca in de Hoornse binnenstad op vrijdag én zaterdagen een festivalbandje halen na vertoon van een geldige QR-code. Het is niet verplicht, maar is wel handig voor bezoekers die meerdere cafés of andere horeca willen bezoeken. Met het bandje kunnen zij alle horeca in de Hoornse binnenstad bezoeken en hoeven zij hun QR-code maar één keer te laten zien. Bezoekers kunnen een festivalbandje halen bij het Jongerenloket aan het Grote Noord 20, tegenover de Koepelkerk, om de hoek bij de Roode Steen.

Makkelijk voor bezoeker en ondernemer
Afgelopen zaterdag startten de gemeente en de horeca samen een proef met de uitgifte van festivalbandjes voor toegang tot de horeca op de Roode Steen, het Kerkplein en de Dubbele Buurt. De proef maakt horecabezoek makkelijker, voor zowel bezoekers als horecaondernemers. Wie op een avond meerdere horecagelegenheden wil bezoeken, hoeft met een festivalbandje niet bij elke horecagelegenheid opnieuw de QR-code te laten zien.

Proef uitgebreid: 2 dagen en hele binnenstad
De horeca was positief over de proef. Daarom wordt deze nu uitgebreid naar twee dagen in het weekend en álle horeca in de binnenstad. Bezoekers kunnen vanaf dit weekend op vrijdag en zaterdag van 17:00 tot 22:00 uur een festivalbandje halen bij het Jongerenloket aan het Grote Noord 20, tegenover de Koepelkerk, om de hoek bij de Roode Steen. De bandjes zijn niet verplicht, maar kunnen wel handig zijn voor bezoekers die meer cafés of andere horeca willen bezoeken. Het festivalbandje is één avond geldig.

Gevaccineerd, recent COVID-19 gehad of getest
Sinds 25 september hebben bezoekers van horeca en de cultuursector een geldige QR-code nodig in de CoronaCheck-App. Met de QR-code kunnen mensen aantonen dat ze zijn gevaccineerd, in de laatste zes maanden COVID-19 hebben gehad of maximaal 24 uur geleden negatief zijn getest.