HOORN - Dankzij een nieuwe elektrische bakfiets kunnen de Hoornse ondernemers hun producten nog sneller en duurzamer bij de mensen thuisbezorgen. 24 juni werd de bakfiets officieel in gebruik genomen, in het bijzijn van wethouders Samir Bashara en Arthur Helling.

WarenhuisHoorn.nl
Via het online WarenhuisHoorn.nl bieden 385 winkels en horeca in Hoorn hun producten en diensten aan. Steeds meer inwoners weten de website te vinden en steunen zo de lokale economie. Bestellingen worden door vrijwilligers gratis bij de mensen thuisgebracht.

De Nieuwe Winkelstraat

De aanschaf van de elektrische bakfiets is ontstaan uit het Straatambassadeursoverleg ‘De Nieuwe Winkelstraat’. In dit overleg maken de ondernemersvereniging OSH, de gemeente en de straatambassadeurs plannen voor een sterke, bruisende, duurzame en toekomstbestendige binnenstad. Straatambassadeurs zijn vertegenwoordigers van de binnenstadondernemers in de verschillende straten.

Economisch sterk en duurzaam
Hoorn wil een economisch sterke én een duurzame stad zijn. Deze bakfiets symboliseert in feite beiden. Wethouder Arthur Helling: “Als gemeente Hoorn ondersteunen we onze ondernemers via het Online Warenhuis Hoorn. Dit platform blijkt van waarde, helemaal toen veel winkels en horeca door corona moesten sluiten.” Wethouder Samir Bashara vult aan: “De inzet van een elektrische bakfiets voor de bezorging van lokale producten juichen we als gemeente toe. Het past bij de ambities van de gemeente om een levendige, duurzame en schone stad te zijn. Die goed bereikbaar is en waar het fijn is om te wonen en verblijven.”

Blij met de elektrische bakfiets
Jeroen Stumpel is één van de straatambassadeurs: “Veel bestellingen worden al rondgebracht op een gewone bakfiets. Maar die is niet geschikt voor zwaardere bestellingen. Met de komst van een elektrische bakfiets kunnen we de bestelde producten nog sneller en schoner bij de mensen afleveren. En het is een mooi promotiemiddel voor WarenhuisHoorn.nl. We zijn er als ondernemers heel blij mee!”