HOORN - Het asfalt aan het Keern is versleten en aan vervanging toe. Daarom vindt tussen 4 maart 2019 en 22 maart 2019 grootschalig onderhoud plaats. Voor verkeer betekent dit ernstige hinder. Er zijn omleidingen ingesteld. Vanwege de doorstroming wordt het asfalt op het Keern in drie fases vervangen.

4 maart tot en met 8 maart
Van maandag 4 maart tot en met vrijdag 8 maart is het kruispunt De Weel, Keern, Hoge Vest en de Noorderveemarkt afgesloten. Het Pelmolenpad is alleen toegankelijk via het Keern, dus niet via de Weel. Verkeer van naar de binnenstad wordt omgeleid via de Liornestraat en de Westerdijk. De bussluis bij de Poldermolen wordt opengesteld voor verkeer van en naar de Grote Waal. De bussen van EBS en Connexxion kunnen tijdens deze fase niet over het kruispunt. De bussen, ook vanuit de Grote Waal, zullen via de Middenweg, Berkhouterweg, Dampten naar het station gaan en viceversa.

11 maart tot en met 15 maart
Van maandag 11 maart tot en met vrijdag 15 maart is het gedeelte tussen het Pelmolenpad tot en met de kruising Dampten – Van Dedemstraat afgesloten. Verkeer van en naar de binnenstad wordt omgeleid via de Liornestraat en Maelsonstraat.

18 maart tot en met 22 maart
Van maandag 18 maart tot vrijdag 22 maart is het gedeelte tussen de Van Dedemstraat tot de Provincialeweg afgesloten. Verkeer naar de binnenstad wordt omgeleid via de Liornestraat. De stad verlaten kan wel via het Keern en via het Dampten of de Van Dedemstraat naar de Provincialeweg. Bewoners van onder meer het Keern worden geïnformeerd over de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden.