HOORN - Het asfalt aan het Keern is versleten en aan vervanging toe. Daarom vindt tussen 26 november 2018 en 20 december 2018 grootschalig onderhoud plaats. Voor verkeer betekent dit van maandag 26 november tot 15 december ernstige hinder. Er zijn omleidingen ingesteld. Vanwege de doorstroming wordt het asfalt op het Keern in drie fases vervangen:

26 november tot en met 30 november
Van maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november is het gedeelte tussen het kruispunt bij De Weel en de Noorderveemarkt afgesloten. Het Pelmolenpad is toegankelijk. Verkeer richting de binnenstad wordt omgeleid via de Liornestraat en de Westerdijk. De bussluis bij de Poldermolen wordt opengesteld voor verkeer richting de Grote Waal. De bussen van EBS en Connexxion kunnen tijdens deze fase niet over het kruispunt. De bussen, ook vanuit de Grote Waal, zullen via de Middenweg, Berkhouterweg, Dampten naar het station gaan en viceversa.

3 december tot vrijdag 8 december
Van maandag 3 december tot en met vrijdag 8 december is het gedeelte tussen het Pelmolenpad tot en met de kruising Dampten – Van Dedemstraat afgesloten. Verkeer richting de binnenstad wordt omgeleid via de Liornestraat en Maelsonstraat.

10 december tot 15 december
Van maandag 10 december tot zaterdag 15 december is het gedeelte tussen de Van Dedemstraat tot de Provincialeweg afgesloten. Verkeer richting de binnenstad wordt omgeleid via de Liornestraat. Bewoners aan het Keern worden geïnformeerd over de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden.Onderhoud spoorwegovergangIn de nacht van woensdag 19 december op donderdag 20 december vindt in samenwerking met ProRail onderhoud plaats aan de spoorwegovergang. De overgang is dan voor autoverkeer afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen wel over de overgang.