HOORN - Op maandag 7 januari organiseert de gemeente Hoorn de nieuwjaarsborrel in schouwburg Het Park. Dit jaar staat de nieuwjaarsborrel helemaal in het teken van het ‘Jaar van de Gouden Eeuw’. Inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen zijn welkom vanaf 19:30 uur. Het officiële programma start om 20:00 uur.

Stad van de Gouden Eeuw
2019 is uitgeroepen tot ‘Jaar van de Gouden Eeuw’. Voor Hoorn is dat dé kans om zich als Stad van de Gouden Eeuw op de kaart te zetten. Een gelegenheid om terug te kijken naar het rijke en ook roemruchte verleden van onze stad. Niet uit nostalgie, maar als inspiratiebron voor het heden.

Het bestuur en de medewerkers van de gemeente Hoorn luiden dit bijzondere themajaar van de Gouden Eeuw graag samen met inwoners, ondernemers en partners in. Altijd weer een mooi moment om elkaar te ontmoeten en met positieve energie en inspiratie het nieuwe jaar in te gaan.

Programma
De presentatie ligt in handen van Chantal Bos (NH Nieuws). Na een spetterend optreden van Minh Zone deelt burgemeester Jan Nieuwenburg zijn nieuwjaarsgedachten. Daarna worden de marketinguitingen voor het Jaar van de Gouden Eeuw onthuld. En tot slot geeft Ad Geerdink (meesterverteller én directeur van het Westfries Museum) een voorproefje van zijn DWDD-college ‘De Verwondering’, waarin hij antwoord geeft op de vraag wat Hoorn nu ‘Stad van de Gouden Eeuw’ maakt. Na het officiële gedeelte start de nieuwjaarsborrel.