HOORN - Guy Heemskerk wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Hoorn. Het college van burgemeester en wethouders heeft hem hiervoor benoemd. Per 1 oktober 2020 gaat hij van start.

Hij kijkt ernaar uit als gemeentesecretaris bij de gemeente Hoorn te werken: ‘Ik ben zeer gemotiveerd en geïnspireerd om een bijdrage te leveren aan deze prachtige en ambitieuze stad in de regio Westfriesland.’

Het college is verheugd over de aanstelling van Guy Heemskerk ‘die goed past bij de ambities van Hoorn’, aldus burgemeester Jan Nieuwenburg. ‘We verwachten in hem de innovatieve, resultaatgerichte directeur en ervaren verbinder te hebben gevonden, waarmee we met het gemeentebestuur voor onze inwoners en ondernemers verder kunnen bouwen aan de toekomst van de Hoornse ambtelijke organisatie, onze stad en regio’.

Terug naar Hoorn
Momenteel is Guy Heemskerk gemeentesecretaris in Heiloo en voorzitter van de Raad van Secretarissen van de BUCH werkorganisatie, voorheen algemeen directeur. Hij is 47 jaar en woont met zijn vrouw en drie kinderen in Heiloo. De gemeente Hoorn is hem bekend. Hij werkte namelijk van 2003 tot 2016 bij de gemeente Hoorn, waarvan acht jaar als directeur bedrijfsvoering. Guy Heemskerk: ‘Na 4,5 jaar met heel veel plezier gewerkt te hebben in de gemeente Heiloo en aan de uitdagende ambtelijke fusie van de BUCH werkorganisatie, krijg ik de kans om terug te keren naar Hoorn. Ik kom in een dynamische organisatie, waar elke dag keihard wordt gewerkt voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Ik heb heel veel zin om er aan de slag te gaan.’

Vertrek huidige gemeentesecretaris
De vacature ontstond doordat de huidige gemeentesecretaris Frans Mencke besloot om na een loopbaan van meer dan 40 jaar in de publieke sector afscheid te nemen van de gemeente Hoorn. Dit afscheid vindt op 10 september plaats.