HOORN - Er is een nieuw spelregelbord dat de gemeente op verzoek van omwonenden bij een speeltuin plaatst. Wethouder Simon Broersma en initiatiefnemer Stijn Heessen plaatsten het eerste bord bij de speeltuin in het Duke Ellingtonhof in de wijk Kersenboogerd.


Het nieuwe bord is in samenwerking met buurtbewoner Stijn Heessen tot stand gekomen. Hij legt uit waarom hij de gemeente heeft benaderd met het verzoek om een spelregelbord: ‘We hebben een leuke speeltuin in onze buurt waar kinderen met plezier gebruik van maken. Maar na 22.00 uur ondervinden we ook overlast vanuit de speeltuin. Soms wordt tot laat lawaai gemaakt. Een bord met spelregels maakt het voor ons omwonenden makkelijker om jongeren daarop aan te spreken’.

Spelregelbord
Op het bord staat de tekst: ’Je bent welkom tussen 7.00 en 22.00 uur, als je alles schoon en heel houdt, als je rekening houdt met elkaar en de buurt. Veel plezier!’ Dit maakt kinderen en jongeren duidelijk hoe ze in goede harmonie met de omgeving de speeltuin kunnen gebruiken. En het geeft omwonenden een handvat om het gesprek aan te gaan als de regels niet worden nageleefd.

In gesprek
Wethouder Simon Broersma: ‘We zijn blij met buurtbewoners als de heer Heessen die zelf het gesprek willen aangaan om het in de buurt prettig met elkaar te houden. En als een spelregelbord daarbij kan helpen, dan plaatsen we die graag.’Aanvraag bordHeeft u in uw buurt een speeltuin waar u ook een spelregelbord geplaatst wilt hebben? U kunt deze aanvragen bij de gemeente door een mail te sturen naar wijkzaken@hoorn.nl.