HOORN - De Westfriese Duurzame Open Huizen Dag werd dit jaar Gluren bij de Duurzame Buren. Comfortabel met de benen op tafel konden inwoners via hun beeldscherm meekijken naar online rondleidingen door energiezuinige en duurzame woningen in de regio. Geheel coronaproof! Heb je het gemist en vind je dat eigenlijk wel jammer? De livestreams zijn nog terug te zien!

Van een tussenwoning met infraroodverwarming naar een nul op de meter stolpboerderij tot een aardgasvrije, vrijstaande woning. Van 20 t/m 26 september leidde de groene reporter Chris Wobben kijkers elke dag rond door een woning in de regio, die door de bewoners energiezuiniger en duurzamer was gemaakt. Zij vertelden er enthousiast over. Na afloop was het mogelijk om vragen te stellen aan de ‘duurzame buren’ en aan een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket.

Veel Wesfriezen gluurden mee bij dit initiatief van de Westfriese gemeenten. Heb je de rondleidingen gemist? En wil je alsnog ideeën opdoen voor het energiezuinig en comfortabel maken van je eigen woning? Dan kun je nog ‘nagluren’ via www.duurzaambouwloket.nl/gluren.

Gratis telefonisch advies
Ben je na het zien van de livestreams geïnspireerd geraakt en heb je behoefte aan meer informatie en advies over woningverduurzaming, dan ben je bij Duurzaam Bouwloket aan het goede adres. De Westfriese gemeenten bieden je een gratis telefonisch adviesgesprek aan bij dit loket. Samen met de experts neem je de energiebesparingsmogelijkheden door, inclusief beschikbare subsidies. Het adviesgesprek duurt circa 30 minuten. Na afloop ontvang je een stappenplan op maat. Meld je vanaf nu aan via www.duurzaambouwloket.nl/wf-adviesgesprek.