WESTFRIESLAND - Westfriese ondernemers kunnen in één middag hun bedrijf een aantal duurzame stappen verder brengen. Tijdens de Circular Economy Booster op 4 juli delen ondernemers hun praktijkervaringen. De deelnemers gaan ook zelf met het onderwerp aan de slag tijdens een interactieve workshop.

De CE Booster wordt georganiseerd door de 7 Westfriese gemeenten en Vitasys in samenwerking met MVO Nederland/De Groene Zaak. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in circulair ondernemen maar nog niet weten hoe ze dit moeten aanpakken, zijn van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats op Kasteel Radboud in Medemblik.

Wat is de Circulaire Economie?
In het huidige economische systeem produceren we nog vaak op lineaire wijze: van grondstof naar product naar afval. De bestaande mogelijkheden voor hergebruik en recycling leveren meestal laagwaardige goederen of grondstoffen op. Deze situatie is niet meer houdbaar. De aandacht voor een circulair systeem groeit, met hoogwaardig hergebruik en recycling. In dit circulaire systeem staan materiaalkeuze, ontwerp en waarde aan de basis van de kringloop. In deze kringlopen worden producten (of onderdelen en materialen daarvan) na gebruik hergebruikt als volwaardig product, onderdelen van een product of als grondstof voor een nieuw product. Met andere woorden: het afval van de een is grondstof voor de ander.

Programma
14.00-14.30 uur Inloop
14.30 Inleiding Circulaire Economie door Diana de Graaf, CE Expert MVO Nederland/ De Graaf & CO
14.45 uur Interactieve praktijkcase door Danny Verdonk, Sustainable Development Manager bij Vitasys (winnaar Duurzaam Ondernemen Award 2013 gemeente Medemblik)
15.05 uur Interactieve praktijkcase door Peter de Graaf, directeur De Graaf Duurzaam
15.25 uur Pauze
15:45 uur Workshop van Circo over ontwikkeling van circulaire businessmodellen
17:00 uur Afronding workshop en start netwerk/borrel
18.00 uur Einde

Aanmelden
Vanwege het beperkt aantal plaatsen kan één persoon per bedrijf deelnemen. Kasteel Radboud ligt aan de Oudevaartsgat 8 in Medemblik. Voor ondernemers is deelname gratis. Aanmelden via het webformulier op www.vitasys.nl/cebooster.