HOORN - Op zondag 23 september 2018 vindt bij het sportcomplex aan de Holenweg het Hoorn beweegt Festival plaats. U bent van 11.00 tot 15.00 uur welkom tijdens dit gratis evenement om kennis te maken met het sport- en beweegaanbod van Hoorn.


Tijdens het Hoorn beweegt Festival ziet én ervaart u wat er allemaal mogelijk is op het gebied van sport en bewegen in Hoorn. Het festival is voor iedereen. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Sportief of minder sportief, dat maakt niet uit.

Welke sporten staan er op het festival?
Op het Hoorn beweegt Festival zijn zoveel sporten te vinden dat er voor iedereen wel wat bij zit. Vecht- en verdedigingsporten zoals karate, martial arts en judo. Bewegingskunst zoals tai chi en capoeira. Maar ook balsporten zoals voetbal, korfbal en hockey. Sport u liever met een racket of batje in de hand? Er is ook veel keus op het gebied van badminton, tafeltennis en tennis.In het zwembad is er ook van alles te doen: zwemmen, duiken en vinzwemmen. Heeft u liever bevroren water? Maak dan kennis met schaatsen en shorttrack. Ook zijn er diverse sport- en dansscholen aanwezig. Of leer meer over de mogelijkheden om in Hoorn te wandelen, wielrennen, turnen, jeu de boulen of darten.

Doe mee en ervaar het zelf
U krijgt niet alleen informatie over de vele sporten die u in Hoorn, Blokker en Zwaag kunt beoefenen. De hele dag kunt u genieten van spectaculaire demonstraties van de verenigingen. Of ervaar zelf hoe het is om de sport te beoefenen tijdens de vele clinics en proeftrainingen. Ook kunnen kinderen zich uitleven met sportieve activiteiten. Er is een klimwand van 6 meter hoog, een tokkelbaan, een mobiele schaatsbaan van 100 vierkante meter en vier bungee trampolines. En wie het festival bezoekt, doet gratis mee met de sportieve loterij. Er worden mooie prijzen verloot; met als hoofdprijs een mountainbike.

Warming-up en workshop van Olga Commandeur
Olga Commandeur, bekend van het televisieprogramma Nederland in Beweging, verzorgt aan het begin van de middag een warming-up en geeft een workshop. Iedereen kan hieraan meedoen. De warming-up en de workshop starten om 12.15 uur en duren tot 13.00 uur.

Praktische informatie
Het Hoorn beweegt Festival is 23 september van 11.00 tot 15.00 uur bij het sportcomplex aan de Holenweg. Er zijn activiteiten bij Sportcentrum Hoorn, Zwembad De Waterhoorn en de wielerbaan van de Hoornse Ren- en Toer Club. Bent u benieuwd wat er allemaal te doen is op het Hoorn beweegt Festival? U vindt alle informatie op www.hoornbeweegt.nl. Van de aanwezige sportaanbieders, tot het programma per locatie.