HOORN - Op zaterdag 30 juni 2018 kunnen sportliefhebbers met een beperking gratis kennis maken met verschillende watersporten.


De Waterdag vindt plaats bij Watersportvereniging Hoorn (Julianapark 1) en begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. Er kan in zeilboten en kano’s gevaren worden en er is ook de mogelijkheid om te suppen. Dit evenement wordt georganiseerd door WSV Hoorn, Kanovereniging Flevo, Supspirit en Team Sport van de gemeente Hoorn.

Faciliteiten bij de vereniging
Zowel sporters met een fysieke, visuele, auditieve als verstandelijke beperking zijn welkom bij de Waterdag. Er is bij de vereniging een aangepast toilet aanwezig en een traplift naar de kantine. Als u iemand nodig heeft om u te begeleiden, dan kan dat uiteraard.

Ervaren begeleiding op de kant en op het water
Tijdens de Waterdag is er ervaren begeleiding aanwezig. Kanovereniging Flevo heeft al een G-Team en bij WSV Hoorn wordt door de afdeling Sailability al vier jaar met succes door mensen met een beperking gezeild. Er zijn reddingsvesten en er is een tillift om de sporters in en uit de boot te helpen als dat nodig is. Twee begeleidingsboten zijn constant aanwezig om te zorgen dat op het water alles veilig verloopt. Deelname blijft wel op eigen risico. Ervaren aangepast watersporters zijn ook welkom, maar bij veel belangstelling krijgen nieuwelingen voorrang.

Meer informatie over de Waterdag
Het initiatief voor de Waterdag is voortgekomen uit de Doedag 2017. De Doedag is een evenement van Team Sport van de gemeente Hoorn, samen met verschillende partners op het gebied van aangepast sporten.

Meer informatie over aangepast zeilen en kanovaren vindt u op de website van Sailability en op de website van KV Flevo. Wilt u meer weten over aangepast sporten in het algemeen? Bezoek dan de website Uniek Sporten.