HOORN - Op donderdag 26 april 2018 heeft Burgemeester Nieuwenburg 6 jeugdlintjes uitgereikt.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Oosterkerk heeft de Burgemeester de jeugdlintje uitgereikt aan: hebben Saskia Jilink, Charlotte Oldenbeuving, Julian Putter, Bente Zuidinga, Noami Bakker en Ashley Hofmeijer. Zij hebben een lintje ontvangen voor hun maatschappelijke inzet.

Bente, Naomi en Ashley

Bente Zuidinga (11 december 2003), Naomi Bakker (13 maart 2006) en Ashley Hofmeijer (13 juli 2007) zijn alle drie vrijwilliger bij de Kinderkledingbank in Hoorn. Bente is lid van de jeugdraad en organiseert en begeleidt graag uitjes van de Kinderkledingbank. Samen met Ashley bracht ze in december verkleed als Piet eenzame ouderen een verrassingsbezoekje. Bente is ook vrijwilliger bij Kinderboerderij De Woid. Drie keer per maand verzorgt ze daar samen met haar moeder in het weekend de dieren. Naomi helpt iedere week op vrijdagmiddag bij de Kinderkledingbank om de winkel netjes te maken en ze draait kassa. Ze helpt ook graag tijdens uitjes van de Kinderkledingbank en zoekt naar sponsoren. Ashley is de jongste vrijwilliger bij de Kinderkledingbank. Ze zoekt sponsoren en donateurs, ruimt de winkel in, is lid van de jeugdraad en helpt ook bij uitjes. Voor de Kinderkledingbank heeft zij de cadeaukamer uitgewerkt, een ruimte waarin jarige kinderen een nieuw cadeautje én een traktatie voor hun klasgenoten mogen komen uitkiezen. Ze heeft ook wel eens een presentatie over de Kinderkledingbank gegeven.

Julian

Julian Putter (24 november 1999) zet zich al 4,5 jaar vrijwillig in voor de Stichting Tweestrijd. Hij zet zich in voor het opheffen van het grote taboe onder jongeren, op het praten over een depressie. Hij geeft onder meer presentaties op scholen, zamelt geld in voor Tweestrijd, werkte mee aan een videoclip en organiseert evenementen en lezingen. Ook praat en schrijft hij veel met jongeren over hun problemen.

Saskia en Charlotte

Saskia Jillink (4 maart 2000) en Charlotte Oldenbeuving (26 juni 2000) verzorgen al vijf jaar samen de muzikale omlijsting van de dodenherdenking in Blokker. Ieder jaar brengen zij enkele zelfgekozen pianostukken ten gehore, ondersteund met zang. Zij weten met hun muziek het publiek te ontroeren. Door de medewerking van Saskia en Charlotte aan de herdenking blijft de Blokkerse jeugd betrokken bij het herdenken van de oorlogsslachtoffers.