HOORN - Wil Groenendijk uit Hoorn is zondag 10 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jan Nieuwenburg reikte haar het lintje uit tijdens een feestelijke bijeenkomst rond het 12,5 jarig bestaan van Inloophuis PISA. Mevrouw Groenendijk werd Koninklijk onderscheiden, omdat zij zich al jarenlang intensief vrijwillig inzet voor de Hoornse samenleving.

Mevrouw Groenendijk begon met vrijwilligerswerk in de jaren tachtig als scriba van de toenmalige Gereformeerde kerk in Hoorn. In de jaren negentig bezocht ze eenzame ouderen in Verzorgingshuis Westerhaven.

Pisa

Het meest intensief heeft zij zich ingezet voor de Stichting Inloophuis PISA, voor mensen met kanker en hun naasten. Zij was hier in de opstartfase al zeer intensief bij betrokken. Als gastvrouw was ze eerste aanspreekpunt voor de gasten. Ze begeleidde daarnaast vele lotgenotencontactgroepen op praktisch en psychosociaal vlak. Omdat het veelal gaat om mensen met terminale kanker en hun familie, is dit – ook emotioneel - buitengewoon intensief vrijwilligerswerk. Mevrouw Groenendijk verleende ook nazorg aan nabestaanden die het inloophuis bleven bezoeken nadat ze hun dierbare aan kanker hadden verloren. Als assistent-coördinator van PISA zorgde ze voor de dagelijkse planning van alle vrijwilligers en de administratie van de gasten van het inloophuis. Op de bestralingsafdeling van het Dijklander ziekenhuis was mevrouw Groenendijk luisterend oor voor kankerpatiënten op de dagbehandeling. Mevrouw Groenendijk stopt nu met haar vrijwilligerswerk voor PISA.