HOORN - Op zaterdagochtend 13 november wordt er in de Kersenboogerd een nieuwe sportieve wandelroute en beweegplein geopend. De route is 1,4 km lang en loopt door het Willem Wiesepark.

De wandelroute is geschikt voor alle leeftijden, zowel voor beginners als gevorderden. De route start bij de ingang van het park tussen de Moerbalk en de Ceder en is te volgen door paaltjes die zijn neergezet. Het beweegplein is aangelegd op het grasveldje in het Willem Wiesepark. Daar staan enkele beweegtoestellen. Op een bord staan verschillende soorten sportoefeningen, gericht op lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen.

Doe mee met een gratis sportclinic
De wandelroute en het beweegplein worden officieel geopend door wethouder Kholoud al Mobayed. Dat is op zaterdag 13 november 10.00 uur, bij de ingang van het Willem Wiesepark, ter hoogte van de sporthal De Kers. Voor actieve buurtbewoners wordt er op dat moment ook een gratis clinic georganiseerd. Trainers Cedric Dors en Christel van Vliet begeleiden alle deelnemers over het wandelpad naar het beweegplein met muziek en oefeningen. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen. Aanmelden is niet nodig.Wethouder Kholoud al Mobayed is blij met het resultaat van de wandelroute en het beweegplein: 'Het is een mooie plek voor iedereen die sportief is of juist wat sportiever zou willen worden. Iedereen uit de wijk kan hier aan mee doen. Ik hoop dat we hiermee het makkelijker maken voor de buurtbewoners om buiten in beweging te komen en elkaar te ontmoeten.'

Kansen voor de Kersenboogerd
Vanuit het programma Kansen voor de Kersenboogerd werkt de gemeente samen met partners en bewoners aan een fijnere woon-, werk- en leefomgeving. Bewegen en elkaar ontmoeten zijn hierbij belangrijke onderwerpen. Bewoners hebben tijdens de bewonersavonden in de Kersenboogerd het idee van een wandelroute en beweegplein ingebracht. Op de pagina Kansen voor de Kersenboogerd vindt u meer informatie over wat het programma voor de wijk inhoudt.