HOORN - De organisatie van Kermis Hoorn heeft woensdag laten weten dat de eeuwenoude traditionele kermis in de binnenstad niet doorgaat. Dit besluit volgt nadat het kabinet op 21 april 2020 de verlengde maatregelen in verband met het coronavirus bekend heeft gemaakt.


Evenementen zijn tot 1 september dit jaar verboden, omdat zij een risico vormen op te snelle en te brede verspreiding van het virus. 75 jaar na de laatste afgelasting tijdens de Tweede Wereldoorlog zal de kermis hiermee opnieuw geschiedenis schrijven. ‘De teleurstelling is groot, maar de gezondheid en veiligheid van alle bezoekers en exploitanten heeft de hoogste prioriteit’, aldus Kermisteam Hoorn.

Volledig Facebookbericht Kermisteam Hoorn

Met pijn in ons hart en met begrip en medeleven voor alle getroffenen van de coronacrisis, kondigen wij aan dat de Kermis Hoorn 2020 niet doorgaat. Dit heeft uiteraard te maken met het evenementenverbod tot 1 september door corona dat gisteren is aangekondigd door de regering. Met dit besluit geven we gehoor aan de verlengde maatregelen in verband met het coronavirus. Natuurlijk is de teleurstelling binnen de organisatie van Kermis Hoorn enorm groot. Maar de gezondheid en veiligheid van de bezoekers, kermisexploitanten en alle andere betrokken partijen heeft de hoogste prioriteit.

Het is lang geleden dat de kermis niet doorging: alleen oorlog en ziektes zoals de pest en cholera stonden dit 10-daags feest in onze stad in de weg. 75 jaar geleden werd de kermis voor het laatst afgelast. De coronacrisis zal aan dit rijtje worden toegevoegd en dat is een historisch dieptepunt. En tegelijkertijd beseffen we ons dat dit nodig is om deze crisis te boven te komen.

Wij wensen alle exploitanten, horecaondernemers, collega-kermisorganisatoren, kermisliefhebbers, medewerkers, bezoekers en iedereen die de kermis een warm hart toedraagt, veel sterkte en kracht in deze zware tijden. Ook bedanken wij iedereen voor de steun en het vertrouwen. Blijf thuis, blijf gezond en zorg goed voor elkaar. En dan hopen wij iedereen volgend jaar weer te ontvangen voor het gezelligste feest van het jaar. Dus zet 7 tot en met 16 augustus 2021 alvast met dikke letters in je agenda, want dan zien we je weer graag terug op Kermis Hoorn!

Het Kermisteam van Hoorn