HOORN - De werkzaamheden op het Kerkplein zijn afgerond. Hierdoor is het Kerkplein weer bereikbaar met de auto. Voor de verkeerssituatie rond het Kerkplein en de Roode Steen zijn er aantal wijzigingen.

Parkeren Kerkplein

De afsluiting van het Kerkplein ter hoogte van de Breestraat vervalt met ingang van het weekend van 18 juli. Door het afronden van de werkzaamheden op het Kerkplein is het plein weer bereikbaar met de auto en is het mogelijk rond de kerk te rijden. Hiermee zijn ook de parkeerplaatsen op het Kerkplein weer toegankelijk. Er zijn 11 betaald parkeerplekken en 1 invalideparkeerplaats ingericht.

Als gevolg van de coronamaatregelen hebben vijf ondernemers op het Kerkplein een vergunning aangevraagd en gekregen voor het plaatsen van tijdelijke terrassen aan de noordzijde van het Kerkplein.

Afsluiting Roode Steen gewijzigd
De afgelopen maand is de afsluiting van de Roode Steen beoordeeld. Om bewoners en ondernemers iets meer ruimte te geven gebruik te maken van de Roode Steen is de afsluiting is nu van 12.00 uur tot 3.00 uur ’s nachts.