HOORN - Meld hem of haar dan aan voor een jeugdlintje. Jaarlijks reikt de burgemeester jeugdlintjes uit tijdens de lintjesregen aan inwoners van 6 tot 18 jaar die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Aanmelden kan tot 1 maart 2019.

Het jeugdlintje is bedoeld voor jongeren van 6 tot 18 jaar. Om een jeugdlintje te kunnen krijgen, moeten zij zich inzetten voor anderen, voor onze stad, of een bijzondere prestatie hebben geleverd. Denk bijvoorbeeld aan een inzamelingsactie organiseren, wekelijks boodschappen doen voor een buurvrouw, of iemand redden.

Iemand aanmelden
Wilt u iemand voordragen? Aanmelden kan via het formulier op de pagina Jeugdlintje. Iedereen (jong en oud) kan het hele jaar door iemand aanmelden voor een jeugdlintje. Als de aanmelding voor 1 maart afgerond is, kan het nog mee met de eerstvolgende lintjesregen.

Uitreiking
De burgemeester reikt de jeugdlintjes uit tijdens de lintjesregen, tegelijk met de Koninklijke onderscheidingen (altijd vlak voor Koningsdag). Dit gebeurt onder grote aandacht van publiek en pers. Een bijzondere ervaring voor onze jonge helden en talenten!