HOORN - Deze zomer is er een grote inkoopactie voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en maatwerkadvies voor energiezuinige en gasvrije woningen. Alle woningeigenaren met een eigen dak in Hoorn ontvangen half juni een brief van de gemeente met informatie over de actie. Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend inschrijven op www.duurzaambouwloket.nl/PSWF

Stichting Puur Slim West-Friesland organiseert deze actie samen met Duurzaam Bouwloket, Winst uit je woning en de gemeente Hoorn.

Isolatie
Veel woningen gebouwd tussen 1915 en 1976 zijn tijdens de bouw niet of slecht geïsoleerd en verbruiken hierdoor onnodig veel energie. Spouwmuurisolatie levert veel op en kost relatief weinig. Met vloerisolatie wordt er energie bespaard én het huis een stuk comfortabeler. Met een advies aan huis wordt de bewoner geholpen een keuze te maken voor het juiste isolatietype specifiek voor de eigen situatie.

Zonnepanelen
Het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen is zeer interessant en loont voor alle woningeigenaren. Dankzij voortschrijdende techniek en aantrekkelijke prijzen liggen de terugverdientijden met de huidige regelingen tussen de 6 tot 8 jaar. Dit betekent dat er na die tijd geprofiteerd kan worden van eigen, gratis groene stroom. Bovendien kan iedereen de btw op de aanschaf van zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst. Dit levert 21% extra voordeel op.

Maatwerkadvies
Er bestaan veel manieren om een energierekening te verlagen, of volledig naar nul terug te brengen. Om de juiste maatregelen te combineren, is een maatwerkadvies handig. Ook dit is via de inkoopactie te regelen. Het levert een rapport op voor hoe de bewoner in vijf stappen steeds meer energie kan besparen.

Bezoek de informatieavonden in MFA de Kreek in Zwaag
Om bewoners te informeren zijn er diverse informatieavonden:
• donderdag 28 juni over de gezamenlijke inkoop van woningisolatie en zonnepanelen;
• dinsdag 3 juli over de gezamenlijke inkoop van woningisolatie en zonnepanelen;
• donderdag 5 juli over de gezamenlijke inkoop van woningisolatie en zonnepanelen en de mogelijkheid voor een maatwerkadvies.

Alle informatieavonden starten om 19.30 uur, met inloop en een kop koffie vanaf 19.00 uur. Heeft u alleen interesse in zonnepanelen? Dit gedeelte start later op de avond.

Bekijk de website www.duurzaambouwloket.nl/pswf voor het volledige programma van de avond en voor meer informatie over de actie. Meedoen kan tot 15 augustus 2018.