HOORN - Wilt u weten hoe u uw financiën en juridische zaken voor de toekomst goed kunt regelen? Kom dan op dinsdag 8 oktober naar de gratis informatiemarkt ‘Een zorgeloze toekomst.’

U kunt er bijvoorbeeld terecht met vragen als: ‘Wat kan ik met de overwaarde van mijn huis doen en hoe kan ik zo lang mogelijk lekker blijven wonen in mijn eigen huis? De informatiemarkt is bij Grandcafé Turf, Gedempte Turfhaven 19 in Hoorn. U bent welkom tussen 19.30 tot 21.30 uur.

Levenstestament
Het levenstestament is een bijzondere vorm van een testament. In een levenstestament legt u vast wie (tijdens uw leven) uw financiële, medische en persoonlijke zaken regelt als u dit zelf niet meer kunt. Dit in tegenstelling tot een gewoon testament, waarin zaken geregeld zijn die gelden na overlijden. Tijdens de informatiemarkt kunt u allerlei vragen stellen over dit onderwerp.

Overwaardehypotheek
Hebt u overwaarde op uw woning? Een forse overwaarde ontstaat als de woningwaarde is gestegen en de hypotheek ruimschoots of helemaal is afgelost. Er zijn mogelijkheden om dit geld vrij te maken als aanvulling op uw pensioen of om uw huis aan te passen. Een overwaardehypotheek is bedoeld als een aanvulling op het inkomen en bestaat meestal uit twee delen. Het ene deel van de lening kunt u ineens of in maandelijkse termijnen opnemen. Vanuit het andere leningdeel wordt de hypotheekrente betaald.

Blijverslening
U kunt ook vragen stellen over de Blijverslening. De Blijverslening is een hypotheek met gunstige voorwaarden. De hypotheek maakt het mogelijk om langer in uw eigen huis te blijven wonen. Door met de lening aanpassingen in uw huis te betalen, kunt u uw huis voorbereiden op de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan het ombouwen van een bad tot (inloop)douche, het realiseren van een slaapkamer of badkamer op de begane grond en het laten verwijderen van drempels in het huis.

Informatie en advies
Abma Schreurs notarissen, hypotheekadviseurs van Westfriesgoed, adviseurs van de Rabobank en adviseurs van de Gemeente Hoorn zijn aanwezig bij de informatiemarkt. Zij kunnen u helpen bij al uw vragen. Ook vindt u op de markt informatie over toekomstgerichte verbouwingen.