HOORN - Laat u vrijblijvend informeren over hoe u uw financiën en juridische zaken voor de toekomst goed kunt regelen. Op de gratis informatiemarkt kunt u terecht met vragen als: ‘Wat kan ik met de overwaarde van mijn huis doen? Hoe kan ik zo lang mogelijk lekker blijven wonen in mijn eigen huis? Hoe zorg ik ervoor dat voor mij de juiste beslissingen worden genomen als ik dat niet meer zou kunnen? Hoe maak ik een financieel plan voor mijn oude dag?’ De informatiemarkt is op dinsdag 9 oktober, bij Grandcafé Turf, Gedempte Turfhaven 19 in Hoorn. U bent welkom tussen 19.30 tot 21.30 uur.


Levenstestament
Het levenstestament is een bijzondere vorm van een testament. In een levenstestament legt u vast wie (tijdens uw leven) uw financiële, medische en persoonlijke zaken regelt als u dit zelf niet meer kunt. Dit in tegenstelling tot een gewoon testament, waarin zaken geregeld zijn die gelden na overlijden.

Opeethypotheek
Hebt u overwaarde op uw woning? Een forse overwaarde ontstaat als de woningwaarde is gestegen en de hypotheek ruimschoots of helemaal is afgelost. Er zijn mogelijkheden om dit geld vrij te maken als aanvulling op uw pensioen of om uw huis aan te passen. Een opeethypotheek is bedoeld als een aanvulling op het inkomen en bestaat meestal uit twee delen. Het ene deel van de lening kunt u ineens of in maandelijkse termijnen opnemen. Vanuit het andere leningdeel wordt de hypotheekrente betaald.

Blijverslening
De Blijverslening is een hypotheek met gunstige voorwaarden. De hypotheek maakt het mogelijk om langer in uw eigen huis te blijven wonen. Door met de lening aanpassingen in uw huis te betalen, kunt u uw huis voorbereiden op de toekomst. Denkbare maatregelen zijn bijvoorbeeld het ombouwen van een bad tot (inloop)douche, het realiseren van een slaapkamer of badkamer op de begane grond en het laten verwijderen van drempels in het huis.

Financieel plan
Financiële planning helpt bij het in kaart brengen van uw financiële situatie en het plannen van uw financiële toekomst. U zet uw inkomen, uitgaven en vermogen op een tijdlijn. Ook weegt u uw persoonlijke omstandigheden mee: bent u getrouwd, kunt u op termijn misschien een erfenis verwachten, welke rechten bouwt u op binnen de sociale zekerheid? Zo ontstaat een persoonlijk financieel plan waarmee een zorgeloze toekomst dichterbij komt.

Over bovenstaande onderwerpen kunt u tijdens de informatiemarkt meer informatie ontvangen. Is het iets voor u? Wat zijn de mogelijkheden? Op de informatiemarkt zijn notarissen van Abma Schreurs, hypotheekadviseurs van Westfriesgoed, financieel adviseurs van Het Financieel Advies Centrum en adviseurs van de gemeente Hoorn aanwezig.