HOORN - IJsbaan de Westfries in Hoorn wordt ingericht als vaccinatielocatie. Met de komst van een vaccinatielocatie in Hoorn wordt ook de regio West-Friesland voorzien van een plek waar vaccinaties tegen corona kunnen worden gegeven.


Inrichting locatie
Het realiseren van een vaccinatielocatie op de ijsbaan is mogelijk, omdat de schaatsactiviteiten na het weekend stoppen. Voordat GGD Hollands Noorden kan beginnen met de inrichting van de priklocatie moet de ijsbaan-accommodatie eerst gebruiksklaar zijn. Zo duurt het bijvoorbeeld enige dagen voordat het ijs van de vierhonderdmeter-baan gesmolten is. Naar verwachting wordt het complex op 22 maart 2021 vrijgegeven. Dan start gelijk de opbouw. Donderdag 1 april kan de eerste prik worden gezet.

Het ijsbaancomplex wordt een grote priklocatie. Net als in Middenmeer komen er twaalf priklijnen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende vaccins kunnen er per dag maximaal ruim drieduizend vaccinaties worden gegeven.

Vaccinatielocatie voor de regio
Op dit moment worden inwoners uit de regio Hoorn nog verwezen naar de dichtstbijzijnde vaccinatielocatie. Dat kan Middenmeer of Purmerend zijn. Inwoners uit het meest oostelijke deel van de regio (bijvoorbeeld Enkhuizen) worden regelmatig verwezen naar Lelystad. Zodra Hoorn open is, worden de reisafstanden voor veel mensen uit de regio dus korter.

GGD Hollands Noorden is blij dat er met de komst van de vaccinatiemogelijkheid op IJsbaan De Westfries een grote nieuwe vaccinatielocatie beschikbaar komt.