HOORN - Voetbalvereniging HVV Hollandia ontving op zaterdagavond 2 september de Eenhoornzegel. Deze gemeentelijke onderscheiding werd ter ere van het 125-jarig bestaan uitgereikt door wethouder Dick Bennis. HVV Hollandia is in 1889 opgericht en gevestigd in het Julianapark. Naast haar successen met het eerste team staat de club vooral bekend om de professionele jeugdopleiding. Voor veel voetballiefhebbers is de club echt een begrip.


Wethouder Dick Bennis: “125 jaar is een mooie mijlpaal. Met name de laatste jaren verandert het verenigingsleven flink. Clubs worden kleiner, het vinden van vrijwilligers is lastig en de overheid stelt meer eisen en voorwaarden. Dit zorgt ervoor dat verenigingen steeds meer de samenwerking op moeten zoeken om vitaal te blijven. Hollandia is een prestatiegerichte club die bewezen heeft sterke jeugdspelers op te leiden. De club is al vaak een mooie springplank geweest voor een professionele voetbalcarrière. De Eenhoornzegel is hier een waardering voor. “

De Eenhoornzegel

De Eenhoornzegel is een gemeentelijke onderscheiding die op initiatief van de gemeente eenmalig wordt uitgereikt aan een jubilerende verenigingen. Daarnaast krijgt de vereniging een mooi geldbedrag cadeau.