HOORN - Van vrijdag 23 oktober tot en met 30 oktober doen 9 Hoornse basisscholen mee met de Schooldag van de duurzaamheid. Wethouder Samir Bashara geeft met een videoboodschap het startsein voor leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8. Ze krijgen van hem op vrijdag 23 oktober de eerste opdracht: een ‘schoolpleinsafari’. Dit jaar gaan de kinderen meerdere dagen aan de slag met de 7 junior Global Goals. Met leuke workshops en activiteiten leren zij bijvoorbeeld om slim om te gaan met afval en te zorgen voor een schone omgeving en een gezonde wereld.


Duurzame boodschap van de wethouder
Op vrijdagochtend 23 oktober geeft wethouder Samir Bashara met zijn videoboodschap het startsein voor de Hoornse Schooldag van de duurzaamheid. Hij geeft ze uitleg over de junior Global Goals en de opdracht waarmee de derde editie van de Hoornse Schooldag van de duurzaamheid wordt ingeluid. De kinderen gaan op schoolpleinsafari. Dat begint bij het onderzoeken hoe groen hun schoolplein is. Daarna mogen ze bedenken hoe het schoolplein mooier en groener gemaakt kan worden. Alle ideeën worden opgeschreven in een plan. Het beste plan krijgt een leuke prijs.

Schooldag van de duurzaamheid meerdere dagen
Van maandag 26 oktober tot en met vrijdag 30 oktober gaan de leerlingen met workshops over duurzaamheid aan de slag. Anders dan voorgaande jaren kunnen de activiteiten over een hele week verspreid worden. Zo kunnen ze de activiteiten uitvoeren volgens de coronarichtlijnen van de scholen.

Ben je benieuwd welke basisscholen mee doen, wat het programma is of wil je meer weten over de 7 Junior Global Goals? Alle informatie lees je op https://hoorn.schooldagvandeduurzaamheid.nl.

De Schooldag van de duurzaamheid is een gezamenlijk initiatief van MAK Blokweer, stichting Schooldag van de duurzaamheid en Gemeente Hoorn.