HOORN - De Hoornse gemeenteraad wil deze winter toch tijdelijke winterterrassen toestaan. Ook wil de raad dat er meer horecabedrijven mee kunnen doen aan de pilot voor permanente winterterrassen in de winter van 2022/2023.

Tijdelijke winterterrassen

In Hoorn zijn winterterrassen met overkappingen niet toegestaan. De Hoornse raad heeft het college unaniem verzocht om deze winter toch tijdelijke winterterrassen toe te staan bij de terrassen die het hele jaar gebruikt kunnen worden. Horecaondernemers kunnen op deze manier meer omzet draaien. De raad wil de hiermee de horecaondernemers helpen om in coronatijden het hoofd boven water te houden. Ook dragen de winterterrassen volgens de raad bij aan de gastvrije en bruisende stad die Hoorn wil zijn.

Mogelijkheden bekijken
Wethouder Arthur Helling (Economische Zaken) zei te willen kijken naar wat de mogelijkheden voor winteroverkappingen zijn, ook qua uitvoerbaarheid, veiligheid en handhaafbaarheid. Hij laat de raad per brief weten wat er mogelijk is. De wethouder benadrukte dat ook tijdelijke terrasoverkappingen veilig moeten zijn en aan voorwaarden moeten voldoen. Hij riep horecaondernemers op om zich bij de gemeente te melden met hun plannen en wensen.

Pilot winterterrassen
De gemeente was van plan om in de winter van 2022/2023 een pilot met drie horecabedrijven doen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor permanente winterterrassen in Hoorn. De voltallige raad verzocht het college om meer bedrijven mee te laten doen aan de pilot en dat ook zogenaamde winterserres onderdeel moeten kunnen uitmaken van de pilot.