HOORN - Pleeggezinnen nemen met veel toewijding een of meerdere kinderen in hun eigen gezin op. Hoorn telt nu 66 pleeggezinnen. Zij ontvangen deze week een attentie namens het college van Hoorn als blijk van waardering. In de regio Noord-Holland Noord zijn op dit moment nog 100 andere kinderen, die tijdelijk of langer niet thuis kunnen wonen, op zoek naar een pleeggezin. Deze week start Pleegzorg Nederland daarom een landelijke wervingscampagne genaamd Open je wereld om inwoners te inspireren en enthousiasmeren om ook pleegouder te worden.

Compliment
Wethouder Marjon van der Ven heeft veel bewondering voor de liefde- en aandachtvolle taak van pleegouders en pleeggrootouders die kinderen in hun gezin opnemen. Van der Ven: ‘Pleegouders nemen soms tijdelijk en soms voor vele jaren een pleegkind onder hun hoede. Zij bieden kinderen structuur en de kans op een normaal gezinsleven. Zeker gezien de coronamaatregelen is dat geen makkelijke opgave. De Hoornse pleeggezinnen ontvangen een attentie die zij kunnen besteden aan iets dat past binnen hun gezin: een leuk familiespel bijvoorbeeld’.

Informatieavonden
In onze regio wachten nog 100 andere kinderen op een plek in een pleeggezin. Bent u het gezin in Hoorn waar zij zich thuis kunnen voelen? Pleegzorg Nederland organiseert op 9 en 10 november een online informatieavond voor inwoners uit Westfriesland die meer informatie willen over pleegouderschap. Meer informatie, aanmelden en inspirerende verhalen vindt u op www.openjewereld.nu