HOORN - Wethouder Kholoud Al Mobayed reikt maandag 3 september vijf sportonderscheidingen uit aan drie Hoornse (jeugd)sporters vanwege hun bijzondere sportprestaties.

Er worden maandag drie oorkondes, een bronzen en zilveren sportpenning uitgereikt. De oorkonde is een beloning voor jonge (aangepaste) sporters (tot en met 17 jaar) die een belangrijke sportprestatie geleverd hebben. (Aangepaste) sporters boven de 18 jaar komen in aanmerking voor de sportpenning. Alle sporters die onderscheiden worden, zijn Nederlands kampioen geworden in hun sport.

Wethouder Al Mobayed is trots op de prestaties van de sporters: ‘Het is ongelooflijk knap dat deze Hoornse sporters Nederlands kampioen zijn geworden. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Ze hebben allemaal een unieke prestatie geleverd.’

Oorkonde

  • Bas Takken. Zevenvoudig Nederlands Kampioen Zwemmen IPC, korte baan (25 meter bad) in 2017. 50,100, 200, 400 meter vrije slag, 100 meter rugslag, 200 meter wisselslag en 1500 meter vrije slag, tevens Wereldrecord. Lid van Zwemvereniging De Dolfijn.
  • Tommy Lobs. Nederlands Kampioen Boogschieten NK3D. Lid van HBSV De Coenschutters.
  • Jonathan Ustasia. Nederlands Kampioen Turnen, Rekstok. Lid van Hoornse Gym en Turn Club.

Sportpenningen (zilver en brons)

  • Bas Takken. Nederland Kampioen Zwemmen IPC. Zie bijlage voor meer hoogtepunten. Lid van Zwemvereniging De Dolfijn.

Voorwaarden voor sportpenningen en oorkondes
De gemeente reikt aan (aangepaste) sporters vanaf 18 jaar een sportpenning uit bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch Kampioenschap. (Aangepaste) sporters tot 18 jaar die dezelfde prestatie leveren, ontvangen een oorkonde.

De (aangepaste) sporter moet in Hoorn wonen of teamlid zijn bij een Hoornse sportvereniging. De (aangepaste) sporter maakt deel uit van de jeugdcategorie of seniorencategorie van een sportorganisatie, aangesloten bij het NOC*NSF. Lees meer over de voorwaarden op www.hoorn.nl/sportonderscheidingen.