HOORN - De Hoornse burgemeester Jan Nieuwenburg zoekt Junior Cyber Agents die helpen de digitale wereld veiliger te maken. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen Junior Cyber Agent worden door mee te doen met het online spel HackShield Future Cyber Heroes. ‘De digitale wereld is razendsnel en is niet uit ons leven weg te denken. Door kinderen vroeg te leren zichzelf tegen online gevaren te beschermen, wordt de digitale wereld veiliger’, aldus burgemeester Nieuwenburg. De Hoornse winnaar van het spel wordt eind van dit jaar gehuldigd.

Educatief spel
HackShield Future Cyber Heroes is een educatief spel dat kinderen spelenderwijs opleidt tot Junior Cyber Agents. In het spel gaan de kinderen op avontuur en zoeken oplossingen voor digitale problemen zoals identiteitsfraude, cyberpesten en misbruik van privacy. Het spel is zo ontwikkeld dat de kinderen ook hun omgeving betrekken bij het leerproces. HackShield leidt kinderen op tot cyber agents die straks al deze gevaren herkennen. Dit stelt hen in staat ook anderen te waarschuwen.

Word cyber agent!
Burgemeester Nieuwenburg doet een oproep: ‘Cybercriminelen kunnen op allerlei manieren een online systeem binnendringen om daar vervolgens hun slag te slaan en ook anderen in de problemen brengen. Ze weten ontzettend veel van de digitale wereld, vaak meer dan wij. Dat maakt het ook zo lastig om cybercriminaliteit aan te pakken. Het is belangrijk dat iedereen meer leert over de digitale wereld, zodat we de online criminelen te slim af zijn. Daarbij heb ik jullie hulp nodig. Speel mee en word cyber agent!’

Vervolg op succesvolle pilot
HackShield is onderdeel van de samenwerking tussen gemeenten, politie en het openbaar ministerie onder de vlag van Noord-Holland Samen Veilig. De pilot van het spel werd in zeven gemeenten in Noord-Holland uitgerold en bleek een succes. Vanaf 2 september gaan daarom nog eens 18 gemeenten in Noord-Holland op zoek naar nieuwe Junior Cyber Agents. Waaronder de gemeente Hoorn. Noord-Holland wordt de eerste provincie met zijn eigen team van Junior Cyber Agents.

Kom in actie!
Help jij ons om de online boeven te pakken? Bekijk de videoproep van de burgemeester via https://youtu.be/j9SusA-o1W8 Speel HackShield online op https://www.joinhackshield.nl/gemeente/Hoorn of download de game in de App store.